BAFRA DEVLET HASTANESİ BASIN AÇIKLAMAMIZ
04 Kasım 2019, Pazartesi

Bafra Devlet Hastanesi önünde
Bafra Belediye Başkanımız, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi,İlçe Başkanlarımız, Hak İş İl başkanımız, Memur Sen İl temsilciliğimize bağlı şube başkanlarımız Bafra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte basın açıklamasını gerçekleştirdik.

1Kasım 2019 tarihinde Bafra ilçemizde yerel basın ve internet haberlerinde gayri ahlaki menfur bir haber çıktı.
Bafra Devlet Hastanesi çalışanı Şakir Orbay isimli hekimlik görevini icra etmeye çalışan Kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim ayetleriyle Yüce Yaratıcımız Cenabı Hak Zülcelal Hazretlerine ve Alemlere rahmet elçisi olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’i alaya alıp küfür, hakaret içeren söz ve paylaşımlarda bulunduğunu üzülerek görüp, şahit olduk.

Milli ve manevi hassasiyetleri hiçe sayarak kutsal değerlerimizi aşağılayarak saygısızca hakaret eden, haddini aşan ismini dahi zikretmek istemediğimiz Bafra Devlet Hastanesi çalışanı bu kişiyi ve sonrasında ona destek olanları hekimlik ahlakına yakışmayan bu hareketlerinden ve eylemlerinden dolayı esefle kınıyoruz.
Bugün gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması sonrası Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk konunun takipçisiyiz. Ayrıca idari olarak başlatılan soruşturmanın da takipçisiyiz.
Bu menfur olayın toplum vicdanında açmış olduğu derin yaranın bir an önce düzelebilmesi için Adli ve idari işlemlerin ivedilikle tamamlanarak Müslüman Türk toplumunun kutsallarına ve değerlerine saygısı olmayanların kamu hizmetinden men edilmesi gerekliliğini ifade ediyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :