GAZİ DEVLET HASTANESİ ÜYELERİMİZE BEZ ÇANTA DAĞITTIK
18 Ocak 2019, Cuma

 

Çevrenin korunması ve daha yaşanılası bir dünya için plastik poşet kullanımının azaltılmasını amaçlayan kanun teklifi TBMM’de kabul edilerek yılbaşından itibaren yürürlüğe girdi.
Şüphesiz bu kanunun kabulu çevre ve insan sağlığı için çok değerli bir adımdır. Petrol atık ürünlerinden yapılan plastik poşetlerin insanlığa verdiği zarar tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. 
Ülkemizde poşet tüketimi yıllık 30-35 milyar düzeyindedir.Plastik poşetlerin doğada yok olma süresi ise, karada 800 yıl, denizde 400 yıldır. Üstelik doğaya karışarak yok olan plastiğin insan sağlığı üzerinde başta kanser olmak üzere ciddi olumsuz etkileri mevcuttur.Yeryüzü canlılar için gün geçtikçe daha tehlikeli hale gelmektedir.
Dünya genelinde 60’dan fazla ülke on yıllar önce plastik kullanımını kısıtlayan uygulamayı hayata geçirmiştir.Bu uygulama ile bilinçlendirme çabalarının sonuç vererek poşet kullanımının yarı yarıya azaldığı gözlenmiştir.
Sağlık-Sen ailesi olarak insanlığın karşı karşıya kaldığı tehditin farkındayız.Gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak için çevremizi ve çalışanlarımızı bilinçlendirme adına hazırladığımız bez çantalarımızı çalışanlarımızın hizmetine sunuyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :