BASIN TOPLANTIMIZ
17 Kasım 2018, Cumartesi

Samsun Sağlık-Sen'den döner sermaye açıklaması Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı İlyas Biçer, döner sermaye sisteminde yaşanan sorunların sağlık çalışanlarının motivasyonu bozduğunu ileri sürdü. Biçer, geçmiş yıllarda alınan 500 liralık döner sermayenin aylık 50 liralara düştüğünü bunun da mağduriyet oluşturduğunu belirterek, "7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarının gelirleri bir tasarruf kalemi değildir, olmamalıdır" dedi

Sağlık-Sen Samsun Şubesi son zamanlarda geliri düşen 'Döner Sermaye' sistemiyle ilgili basın açıklamasında  bulundu. Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, döner sermaye sisteminde mağduriyetler yaşandığını, döner sermayeden önceki yıllarda verilen 500 liranın 50 liralara düştüğünü, kayıp olan 450 liranın da çalışanların ceplerinden alındığını belirtti.  

ÖNERİLERDE BULUNDU Açıklamasının sonunda mağduriyetlerin giderilmesi adına önerilerde bulunan Biçer şunları söyledi: "Acilen ve ivedilikle Döner sermeye dağıtılabilir oranın %39 değil, %55’e çekilerek sağlık çalışanlarımızın nefes almasını istiyoruz. 8 yıldır herşeyin zamlandığını düşünürseniz, zamlanmayan SUT fiyatlarının belli kalemlerinde değil  tüm kalemlerinde  acilen %30  zamlanması gereklidir. Son dönemde kurlarda yaşanan dalgalanmalarda hastanelerimizin ödeme dengelerinde sorunlar yaşanmasına neden olmuş, birçok hastanede personel dağıtılan döner sermaye rakamlarını tasarruf edilir bir kaynak olarak görmüştür. Bu konuya Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerimiz eğilmeli, hastanelerin bu yönde bir tasarruf politikasına girmemeleri yolunda uyarılmalıdır. Gerekirse hastanelerimiz devletimiz tarafından desteklenmeli, çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için dağıtılabilir döner sermaye oranları artırılmalı, döner sermaye üzerinden yapılan ödemeler azaltılmalı, bazı bu kalemden ödenen giderlerin genel bütçeden karşılanması yoluna gidilmelidir." 

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :