SAMSUN SAĞLIK SEN SAĞLIKÇILARLA PİKNİKTE BULUŞTU
01 Mayıs 2017, Pazartesi

ÜST ÖĞRENİM SORUNUNU ÇÖZDÜK

Yaptığımız çalışma ve verdiğimiz mücadele sonucu, bazıları için hayal durumunda olan konuların kazanıma dönüştüğünü söyleyen Memiş, “Biz, onların talep etmeyi hayal bile edemedikleri konuları kazanıma dönüştürüyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözüyoruz. Lisans tamamlama bu kazanımlarımızdan biridir. Üst öğrenim konusunda yaşanan sorunları da çözdük, Sağlık Bakanlığı üst öğrenim listesini güncelledi.” şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI MECLİS YOLUNDA

Yıpranma payı konusuna da değinen Memiş, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz bir talebin daha kazanıma dönüşmek üzere olduğunu söyledi. Memiş, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenlediğimiz Hemşireler ve Ebeler Günü programında Bakan Akdağ’ın konuya yönelik sözlerini de hatırlatarak, “Yıpranma payı sağlık çalışanlarının yıllardır talep ettiği bir konu idi. Sağlık-Sen olarak yıpranma payını talep ettik, sözünü aldık, yasasını çıkarttık. Şimdi de TBMM’de yasalaşma sürecine girdik. Hem sayın bakanımız, hem de müsteşarımız konuyla ilgili geçtiğimiz hafta programlarımızda açıklamalar yaptı. İnşallah en kısa sürede yıpranma payı da hayata geçecek” dedi.

DARBELERE VE DARBECİLERE KARŞI DİK DURDUK

Sağlık çalışanlarına hitap eden Genel Başkanımız Metin Memiş, Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’de Sosyal sendikacılığın nasıl yapıldığını tüm kesimlere, öğretmiş bulunmaktayız dedi.  En zor dönemlerde Sağlık-Sen ailesi olarak, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk, zor dönemlerde kim var denildiği zaman “ben varım” dediği gibi şairin , bizlerde zor dönemlerde biz varız diyerek, en sıkıntılı dönemlerde bu ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı dik bir duruş sergiledik” şeklinde konuştu.

Samsun Şube Başkanımız İlhan ÖKSÜZ’de konuşmasında, Sağlık-Sen, büyük bir ailenin adıdır. Bu ailenin bir mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ailenin büyümesinde bizlerle olduğunuz için sizlere de teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu ailenin daha da büyümesi, sesinin daha gür çıkması için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliğimiz için bir vesiledir. İyi günlerimizde temelini attığımız birlik ve beraberliğimiz zor zamanlarımızda meyvesini vermektedir. Diyerek pikniğe katılanlara hoş geldiniz dedi.

Samsun Şubemizin düzenlediği programa, Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan, Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, Memur Sen’e bağlı Sendikaların Samsun Şube Yöneticileri, Ordu, Giresun, Gaziantep, Sivas Sağlık-Sen Şube Başkanları ve diğer sağlık yöneticileriyle merkez ve ilçelerde  çalışan sağlık çalışanları katıldı. Ayrıca programa katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç’te tüm katılımcılarla tek tek selamlaşarak Ebeler, Hemşireler ve Anneler gününü tebrik etti. Program sonundada Genel Başkan Metin Memiş sağlık çalışanları ile birlikte Ebeler, Hemşireler ve Anneler gününe özel kutlama pastası kesti.




PAYLAŞ :